Izvor: Tanjug
25.11.2020 u 12:41
0

SMRTONOSNI VIRUS NE JENJAVA: Zbog kovida raste smrtnost drugih pacijenata

Italijanska Federacija onkologa, kardiologa i hematologa objavila je apel zbog stanja u kojem su se našla kardiovaskularna odeljenja, koja su u mnogim bolnicama smanjena ili sasvim zatvorena kako bi se povećao prostor za pacijente obolele od kovida-19.

„Ako se ova situacijna nastavi rizikujemo da ćemo narednih sedmica imati veću smrtnost od infarkta nego od kovida. Mi smo lekari koji svakodnevno brinu i neguju 11 miliona Italijana koji boluju od onkoloških, kardioloških ili hematoloških oboljenja i znamo kakva je situacija u bolnicama širom zemlje. Neophodno je reorganizovati bolnice“, izjavio je doktor Frančesko Konjeti, šef Federacije lekara specijalista.

SVE O KORONI

EPIDEMIOLOG KON UPOZORAVA: BROJ UMRLIH ĆE MOŽDA BITI TROCIFREN

DOKTORKA GALINA JOKOVIĆ OTKRIVA: Evo ko najčešće gubi ČULO MIRISA tokom kovida i za koliko se vraća

Na INFEKTIVNOJ KLINICI najviše pregleda od početka epidemije, čak 423 za samo 24 sata

MINISTAR LONČAR NA HAPPY TV POSLAO JAKU PORUKU: Nema više priče, zdravstveni sistem je na ivici!

Agencija podseća da je nedavno istraživanje pokazalo da je smrtnost akutnih kardio-vaskularnih pacijenata u martu, u 53 italijanske bolnice, bila tri puta veća nego u istom periodu prošle godine.

To povećanje se tumači činjenicom da su prednost imali oboleli od korona virusa, pa su kardiovaskularni pacijenti lečeni sa zakašnjenjem.

Svakih 10 minuta zakašnjenja u pružanju pomoći osobi koja ima srčani udar poveća tri puta mogućnost smrtnog ishoda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakš pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter