Izvor: Tanjug
29.11.2020 u 10:18
0

ANTI KOVID MERE OSTAJU: Stanje bolje, ali ne dobro

 Sve brojke koje pokazuju epidemiološko stanje u Italji, u opadanju su, ali vlasti ipak upozoravaju da se ne smeju smanjiti preventive mere ograničenja protiv kovida-19 jer je, po rečima predsednika Visokog instituta za zdravstvo (IŠ) Silvija Brusafera, stanje zaraze korona virusom “na pola”, javlja Ansa.

„To znači da je zaustavljeno eksponencijalno širenje virusa, ali on je i dalje tu oko nas, jednako opasan i zato sve anti-kovid mere ostaju i dalje na snazi”, rekao je Brusafero.

I dalje je puno preminulih, u poslednja 24 sata 686 pacijenata je umrlo od zaraze korona virusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

ZANIMAĆE VAS

VLADIMIR BOŽOVIĆ MORA DA NAPUSTI CRNU GORU! Ambasador Srbije proglašen za PERSONU NON GRATA

VAKCINACIJA PROTIV KORONE POČINJE 7. DECEMBRA! Evo ko će primiti prve doze!

Održano prvo izvlačenje „UZMI RAČUN I POBEDI 2020“ Ključ od stana otišao u ruke Maje iz Paraćina!

SRBIJA PROTERALA TARZANA Ministarstvo spoljnih poslova: Ambasador Crne Gore je PERSONA NON GRATA!

Prema najnovijem saopštenju IŠ, prosečna starost preminulih je 80 godina, a inficiranih 48 godina.

U Italiji se i dalje vodi javna debata u medijima, na društvenim mrežama i putem zvaničnih saopštenja o tome kako će se moći obeležiti predostojeći praznici Božić i Nova godina.

S tim u vezi, Ansa prenosi reči medicinske sestre iz Kremone Elene Paljarini.

Njena fotografija, snimljena kada je premorena od posla u bolnici sa kovid pacijentima, zaspala sa glavom na tastaturi kompjutera, postala je simbol borbe protiv pandemije, a za svoj rad je odlikovana medaljom predsednika Italije.

“I ja ima porodicu, volela bih s njima da provedem praznike, ali neću to učiniti, ne ovoga Božića koji ću provesti pomažući obolelima od korona virusa”, kaže Elena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter