11°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

NUDIO MITO OD 200.000 DOLARA! Premijer Libije izabran nuđenjem mita

Legitimitet novog privremenog premijera Libije Abdula Hamida Dbeibaha doveden je u sumnju u istrazi UN-a u kojoj je utvrđeno da je on navodno stekao moć nakon što su njegove pristalice nudile mito od čak 200.000 dolara kako bi privukli glasove.

Njegove pristalice navodno su nudile novac u hotelu u Tunisu gde se sastao forum za politički dijalog, koji su izabrale UN, da bi izabrao privremenog premijera do nacionalnih izbora planiranih za decembar, preneo je britanski dnevnik "Gardijan".

U istrazi se navodi da je u predvorju hotela izbio spor nakon što su delegati otkrili da je mito za njihov glas niži od onog koji je u tajnosti ponuđen drugima.

Jedan delegat je čuo da je ponuđeno čak 500.000 dolara.

Privremeni kabinet premijera opisao je te tvrdnje kao lažne vesti osmišljene da poremete politički proces.

Izveštaj UN-a trebalo bi da bude objavljen 15. marta nakon što je istragu o navodima za primanje mita zatražila tadašnji vršilac dužnosti specijalnog izaslanika UN-a za Libiju Stefani Vilijams.

Izveštaj otkriva da su dva učesnika navodno ponudila mito između 150.000 i 200.000 dolara najmanje trojici učesnika foruma, koji su obećali da će glasati da Dbeibah postane premijer.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti