Izvor:
25.02.2017 u 18:17
0

RASULO U UKRAJINI: Napadnuti posmatrači OEBS-a!

Na istoku Ukrajine napadnuti su posmatrači OEBS od strane naoružanih muškaraca, saopštio je OEBS, a predsedavajući, šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, osudio je napad.

Do napada je došle u petak kasno po podne u mestu Jasinuvata, na teritoriji samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

Posmatrači OEBS nameravali su da pokrenu dron kako bi istražili navodno granatiranje postrojenja za prečišćavanje vode na severu Donjeca, kada su naoružani muškarci usmerili puške na njih i zaplenili bespilotnu letelicu.

Jedan od njih je pucao, a metak je prošao pored posmatrača OEBS.

Šef posmatračke misije OEBS u Ukrajini Ertugrul Apakan osudio je napad na pripadnike misije, kao i zaplenu drona od strane pripadnika Narodne Republike Donjeck.

Pucanje na civilne posmatrače ne predstavlja samo direktnu pretnju po život hrabrih ljudi koji daju sve što mogu za mir u Ukrajini, već i izazov napad na zemlje članice OEBS, kao i Sporazum iz Minska, rekao je on.

Ministar Kurc je, preko Tvitera, ocenio da je napad na posmatrače, kao i oduzimanje drona, neprihvatljivo kršenje osnovnih zadataka misije.

Tanjug.rs
Foto: Facebook/hindustantimes, osce.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter