Izvor:
26.02.2017 u 16:34
0

Tramp najavljuje: MOGUĆNOST POVLAČENJA SAD I SAVETA UN ZA LJUDSKA PRAVA!

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa razmatra mogućnost povlačenja SAD iz Saveta UN za ljudska prava, tela koje je optuženo za predrasude protiv Izraela i kritikovano jer u svom sastavu ima zemlje koje krše ljudska prava, piše sajt "Politiko", pozivajući se na dva neimenovana izvora.

Uoči narednog zasedanja Saveta, koje počinje sutra, ne očekuje se da će se SAD odmah povući, ali će rasprava o napuštanju Saveta verovatno uznemiriti međunarodne aktiviste koji su već zabrinuti da bi SAD mogle da umanje svoje napore u globalnoj zaštiti ljudskih prava pod Trampovim mandatom, navodi taj portal.

U donošenju konačne odluke o članstvu u Savetu verovatno će učestvovati američki državni sekretar Reks Tilerson, ambasadorka SAD u UN Niki Hejli i predsednik Tramp lično.

Bivši zvaničnik Stejt departmenta koji je upoznat sa razgovorima o daljem članstvu SAD u Savetu rekao je da se raspravlja o načinu na koji Savet gleda na Izrael, ali se postavljaju i pitanja o sastavu Saveta i o samoj korisnosti tog tela.

"Politiko" napominje da se u sastavu 47-članog Saveta UN za ljudska prava nalaze i zemlje poznate po kršenju tih prava kao što su, kako navodi, Kina i Saudijska Arabija.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/AP, Twitter/newyorkcityinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter