3°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

AMERIKA PRATI I MENJA MIŠLJENJE O SRBIJI: Vide nas kao lidera regiona u borbi sa kovidom - prenosi Đurić

Zvaničnici SAD na Srbiju gledaju sa velikim poštovanjem i doživljavaju je kao lidera u ovom delu Evrope koji se ozbiljno suočio sa korona virusom, izjavio je ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić

NAJVAŽNIJE VESTI

Vesić: Predlog da se ugostitelji OSLOBODE plaćanja zakupa lokala

UBISTVO U KOVID BOLNICI: Pacijent isključio drugog sa respiratora! Obojica bili na istom odeljenju

BRAVO ZA SRBIJU! Predsednik Vučić pozdravio novi rekord nacije u broju vakcinisanih! (VIDEO)

Ivanuša: Srbija se DOBRO spremila za vakcinaciju!


Govoreći o imunizaciji u Americi, on je za TV Vesti rekao da je ona dobila na brzini, jer se dnevno vakciniše između dva i po i čak više od tri miliona ljudi, te da će na leto biti zaokružena.

Naveo je da postoji problem koji se sastoji u tome što jedan deo stanovništva osporava značaj vakcine, pa političari pozivaju građane da se vakcinišu.

- Proces imunizacije u Srbiji je ovde pozitivno odjeknuo. Kada razgovarate sa zvaničnicima SAD i kažete da ste iz Srbije, oni kažu: '- Vi dolazite iz zemlje koja je lider u tom delu Evrope i to govori o vašem ozbiljnom odnosu prema ovom problemu -, rekao je Ðurić.

Kada je reč o pitanju Kosova i Metohije, istakao je da je Srbija opredeljena za dijalog.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle šokantnih najava KREMLJ SPREMAN! Moguća proterivanja ruskih diplomata iz SAD

Zakazana sednica Kriznog štaba!

SASTANAK U BANJALUCI: Dodik sa delegacijom Turske o saradnji u zdravstvu i turizmu

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija je jedna od tema gde ne postoji poklapanje stavova Srbije i SAD.

- Veoma je značajno da mi danas, možemo da kažemo da predstavljamo zemlju koja je čvrsto opredeljena za dijalog -, rekao je on.

Naglašio je da se trudi da razgovara s onima koji tradicionalno nisu na strani Srbije, kao i da polako dolazi do smene generacija.
- Trudim se da razgovaram s onima koji nam tradicionalno nisu naklonjeni, paralelno s radom sa novim ljudima koji polako smenjuju ove koji su bili devedesetih -, istakao je Ðurić.

Dodao je da je Srbija sada, jedna nova Srbija "koja ruši zidove između bivših zemalja" i da se on trudi da sa predstavnicima naše dijaspore radi na izgradnji infrastrukture za budući uticaj i relacije Srbije i SAD.

- Ovo čime se danas bavimo u Vašingtonu je dugoročno ulaganje u našu decu i budućnost Srbije -, naglasio je Đurić za TV Vesti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar