Izvor:
27.04.2016 u 17:54
0

KOBNA GREŠKA POLICIJE: Istraga o braći Abdeslam POKRENUTA PA PREKINUTA pre PARIZA

Belgijska policija je o braći Abdeslam vodila istragu prošle godine, ali ju je prekinula zbog nedostatka dokaza, devet meseci pre napada u Parizu u kojima su oni učestvovali. Zvaničan izveštaj je podnet belgijskom parlamentarnom odboru sa zadatkom da istraži propuste belgijskih vlasti uoči napada u Parizu u novembru u kojima je poginulo 130 osoba.

Prema tim navodima, policija je odustala od praćenja braće Salaha i Brahima Abdeslama devet meseci pre terorističkog napada u Parizu zbog nedostatka dokaza, prenosi AFP.

Saleh Abdeslam, jedini preživeli osumnjičeni za napad u Parizu uhapšen je u Briselu u martu ove godine, a njegov brat Brahim se digao u vazduh tokom napada u Parizu.

Lokalna policija u Molenbeku je obojicu prijavila federalnim vlastima u januaru 2015. godine kada je tužilac naložio federalnoj policiji da obrati pažnju na ovu braću, uključujući i prisluškivanje i praćenje mejlova.

Ali policija nikad nije ispitala navode jer nije imala dovoljno ljudi i sredstava, prenosi AFP.

Belgijske vlasti našle su se na meti kritika najpre zbog toga što nisu učinile više da spreče masakr u Parizu u novembru, a potom i zbog napada u Briselu 22. marta nakon čega je utvrđeno da su postojale veze između napadača u ova dva grada.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Aethonaia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter