Izvor:
08.03.2017 u 22:36
0

NOVI SVETSKI POREDAK: Putin sa 15 evropskih saveznika ruši EU!

Vladajuća ruska propredsednička stranka jedinstvena Rusija potpisala je sporazum o saradnji s italijanskom ultrakonzervativnom Severnom ligom (Lega Nord).

To je još jedna u nizu radikalnih desnih evropskih stranaka s kojom se povezala vodeća ruska snaga na čijem čelu je svojeremeno bio Vladimir Putin. Jedinstvena Rusija nedavno je sličan sporazum potpisala i s austrijskom desničarskom Slobodarskom strankom (Freiheitliche Partei Österreichs).

Predsednički kandidat Norbert Hofer i predsednik FPÖ-a Hajnc-Kristijan Štrahe su sa Crvenog su trga poslali poruku da je "u pitanju dobar posao za njihovu izvanrednu domovinu Austriju".

Slične odnose Jedinstvena Rusija gaji i s francuskim desnim populistima iz Nacionalnog fronta (Front National), a postoje tvrdnje da o finansijski podržava njihovu zvaničnicu Marin Le Pen na predstojećim predsedničkim izborima. Moskvu je nedavno posetila njena nećaka Marion Marešal-Le Pen koja je razmenila poklone s zastupnicom Krima u Dumi Natalijom Poklonskajom, navodi "Jutarnji list".

U Kremlju je boravila i liderka radikalne Alternative za Nemačku (Alternative für Deutschland), Frauke Petri, koju je primio Vjačeslav Volodin, šef Dume i bivši Putinov šef kabineta. Isto tako ruski desničarski medijski aparat novog bugarskog predsednika Rumena Radeva naziva rusofilom, a na narednim prevremenim izborima navija za prorusku bugarsku Socijalističku stranku. U toj zemlji postoji i Nacionalni pokret “Rusofili” Nikole Malinova koji Radeva naziva proruskim političarem.

Zanimljivo je da Rusija ima najbolje odnose u Evropi s jednim nekadašnjim sovjetskim satelitom – Mađarskom, ali osim dobrih veza s premijerom Viktorom Orbanom, održava i stranačke veze s desnonacionalističkom strankom Jobik. Ne treba zanemariti ni poziciju predsednika srpskog entiteta u BiH, Milorada Dodika, koji je češće u Moskvi, nego Sarajevu, pa skoro i Beogardu.

Popis desnokonzervativnih evropskih stranaka koje se gnezde oko kremaljskih zidina sve je duži pa jedan od antievropskih ideologa putinovske Rusije Aleksandar Dugin – koji navodno koordinira rusko-evropsko desničarskim vezama – na ruskoj televiziji opušteno i slavodobitno govori "podržava nas proruska peta kolona u Evropi".

Jutarnji.hr
Foto: Twitter/artonatkynmaki, Twitter/Fatima Tlis, Twitter/rs_sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter