Izvor:
29.03.2017 u 08:19
0

NACRT ZAKONA OTKRIVA: Kanada legalizuje marihuanu 2018. godine! (foto)

Nacrt zakona o legalizaciji marihuane u Kanadi biće razmotren već u aprilu s ciljem da se dozvoli njena rekreativna upotreba od 1. jula 2018, na nacionalni praznik.

Ta perspektiva je podgila vrednosti kompanija za proizvodnju marihuane u medicinske svrhe na berzi u Torontu.

– To je obećanje iz kampanje kanadskog premijera Džastina Tridoa, i legalizacija marihuane u Kanadi biće prva u nekoj zemlji članici G7.

Ministarka zdravstva Džejn Filpot ocenila je da će zakon "omogućiti legalizaciju pristupa marihuani, ali istovremeno regulisati i kontrolisati pristup" potrošačima.

– Zakonskom odredbom vlada želi da se osigura "da korist bude izvan dometa kriminalnih organizacije – dodala je ona pred novinarima, prenosi N1.

Deonice kompanije Canopy Growth, specijalizovane u uzgoju marihuane u medicinske svrhe, skočile su za 11 odsto na berzi u Torontu.

Tanug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter