Izvor:
01.04.2017 u 18:41
0

Gubitnica ne odustaje od rušenja predsednika SAD: KLINTONOVA O “ALARMANTNIM” POTEZIMA TRAMPA!  

Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton upozorila je da će odluka Trampa o smanjenju fondova za međunarodnu pomoć, biti katastrofalna za žene u svetu.

Hilari Klinton je govorila u Vašingtonu na ceremoniji dodele nagrada koje nose njeno ime.

Domaćin ceremonije bio je Institut za žene, mir i bezbednost Univerziteta Džordžtaun, prenosi Glas Amerike.

U govoru o međunarodnoj ulozi žena, Klintonova je prokomentarisala odluku Trampove administracije da oživi takozvanu politiku Meksiko Sitija” kojom se zabranjuje da američki novac odlazi na račun međunarodnih organizacija koje podržavaju abortus ili o njemu daju informacije.

Takvu odluku Klinton ocenjuje kao "alarmantan potez" u američkoj politici.

– Videli smo da ima koraka napred u vezi sa tim od konferencije Ujedinjenih nacija o položaju žena u Pekingu 1995. Moram, međutim, da napomenem da sada vidim signale koji bi sve nas trebalo da alarmiraju. Ova administracija predložila je smanjenje sredstava za međunarodno zdravstvo, razvoj i diplomatiju – i to će biti veliki udarac za žene i decu i kobna greška za našu zemlju – rekla je ona.

Komentarišući aktuelnu politiku, Klintonova je rekla da je ključno pitanje da li će SAD voditi svet, ili će ih drugi ostaviti iza sebe.

b92.net
Foto:
Youtoube Printscreen, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter