Izvor:
08.04.2017 u 21:56
0

NEĆE IZAĆI NA DOBRO: Rusija poslala moćan brod ka američkoj floti! (VIDEO)

Nakon oštre osude američkog raketnog napada na sirijsku bazu blizu Homsa, rsuki zvaničnici najvili su da će pojačati sirijsku PVO.

Potom je usledilo saopštenje ruskog ministarstva odbrane koje je najavilo da će od danas obustaviti "crvenu liniju" sa Pentagonom,a poslednji dokaz koliko se situacije ozbiljno zaoštrila je odluka ruskih vlasti da brod "Admiral Grigorovič" upute u mediteranske vode u kojim se nalaze američki razarači.

"Foks Njuz" preneo je da je da je ruska fregata "Admiral Grigorovič" ušao u istočni Mediteran i se uputio prema području s kojeg su dva američka razarača lansirala raketni napad prema metama u Siriji.

Ruska fregata uplovila je u bosforski tesnac pre nekoliko sati iz smera Crnoga mora, rekli su navodno američki vojni službenici. Prema tim informacijama, brod se upravo kreće prema američkim razaračima.

Si-En-En – preneo je istu vest uz komentar da je reč o "očiglednom pokazivanju sile dan nakon prvog direktnog udara SAD na siriji režim".

Ruska agencija TASS ipak javlja da se fregata uputila prema sirijskoj luci Tartus, u sklopu rutinskog putovanja, pozivajući se na vojno-diplomatski izvor.

Inače, reč je o brodu koji je deo ruske flote od prošle godine. Projekat izradnje "Admirala Grigoroviča" počet je još 2010. godine, a preme planu u rsukoj mornarici trebalo bi da ih bude šest.

"Admirala Grigorovič" naoružan je moćnim krstarečim raketnim sistemom "Kalibar-NK" sa visokopreciznom krstarećom raketom 3M-54T, kao i protivavionskim raketnim sistemom „Štilj-1” i protivavionskim artiljerijskim sistemom „Palaš”.

Odgovarajuća nota već je uručena američkom vojnom atašeu, rekao je novinarima predstavnik za medije ruskog Ministarstva Igor Konašenkov.

blic.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter