Izvor:
11.04.2017 u 17:17
0

HAOS U PARIZU: Pobuna čuvara u zatvoru zbog napada zatvorenika na kolege, ulice oko kazamata blokirane! (VIDEO) (FOTO)

Više od 350 čuvara zatvora u Fleri-Merožiju u blizini Pariza protestovalo je u ponedeljak uveče protiv nedavnog napada zatvorenika na šestoricu svojih kolega, blokirajući najveći zatvor u Evropi, koji je pretrpan zatvorenicima i nema dovoljno osoblja, javljaju francuski mediji.

Čuvari su oko 19:30 sati postavili barikade u jedinoj ulici koja vodi ka zatvoru, što je sprečavalo dovoženje novih zatvorenika i povratak onih koji su u međuvremenu bili izvedeni pred sud.


Noseći transparente s natpisima "Gori zatvor" i "Previše zatvorenika, premalo osoblja, opasnost", čuvari su pozvali predsedničke kandidate da posete zatvor.

Žandarmerija je intervenisala oko 22:00 sati i demonstrante, koji su zapalili barikade napravljene od dasaka i guma, rasterala uz pomoć suzavca, pa je oko 23:00 sati odblokiran put ka zatvoru, prenosi televizija BFM.

U zatvoru u Fleri-Merožiju nalazi se više od 4.200 zatvorenika, dok je skoro 150 radnih mesta upražnjeno, tvrde sindikati, koji još nisu uspeli da se sastanu sa upravom.


Čuvare je na proteste podstakao incident koji se dogodio u četvrtak, kada je osmoro maloletnika ranilo šest čuvara zatvora prilikom svađe između zatvorenika koja je prerasla u tuču.

Čuvari su za danas najavili nastavak protestne akcije "maršom zaboravljenih" u Fleri-Merožiju, dok je za 14:00 sati planiran sastanak sindikata sa upravom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/amolosport80

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter