Izvor:
27.04.2016 u 18:05
0

NEMAČKA: Novi semafori za pešake „utonule“ u smartfon (VIDEO)

U Nemačkom Augsburgu su se pojavili semafori za pešake, koji idu ulicom, gledajući u ekran svog smartfona. Savremeni uređaj predstavlja sijalice, koje su ugrađene u asfalt. Pešaci su oduševljeni ovom novinom.

Na videu je prikazano kako rade novi semafori. Oni su se pojavili u Augsburgu nakon dve nesreće sa pešacima i tramvajima. Na svu sreću, neoprezni Nemci su dobili samo lake povrede, ali su gradske vlasti primetile da "telefonski problem" mora nekako rešiti.

– Mi smo pronašli prost i očevidan izlaz, što je više svetiljki, veća je verovatnoća da će ih pešaci primetiti – saopštio je saradnik u gradskoj administraciji Tobijah Harms.

HappyTV.rs
Foto: YouTube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter