Izvor:
22.04.2017 u 23:47
0

BRITANCI TVRDE DA RUSKI LIDER IDE U PENZIJU: Putin podnosi ostavku?

Ruski predsednik Vladimir Putin rešio je da podnese ostavku, a na funkciji šefa Kremlja zameniće ga aktuelni predsednik Dume Vjačeslav Volodin, javljaju britanski mediji.

Putin je bio iznenađen kada je na sastanku u Kremlju upitan o tome da li je podnosi ostavku. On je zastao, a onda je dao odgovor kojim nije ni potvrdio ni demantovao tvrdnju – piše Dejli ekspres.

Kako navode ruski mediji, tokom sastanka s Komitetom za proslavu Dana pobede, Andrej Čepurnoj, lider Udruženja boraca s invaliditetom, rekao je da je od senatora Franca Klinceviča, Putinovog prijatelja, dobio pismo u kojem ovaj tvrdi da će mu Vjačeslav Volodin, kada uskoro nasledi Putina, dati ogromna ovlašćenja i da će se obračunati s njima. Ruskog predsednika retko kada neko pita nešto o nasledniku tako direktno, piše Moskovskij komsomolec, pa je pauzirao nekoliko trenutaka pre nego što je odgovorio.

Naslednika ruskog predsednika može da izabere samo ruski narod, na demokratskim izborima – rekao je Putin.

Dejli ekspres piše da je tokom celog incidenta Volodin, koji je takođe bio prisutan, bio smiren i da ni u jednom trenutku nije promenio izraz lica. Oni predsednika Dume opisuju kao „Putinovog lojalistu“ koji ga je još u decembru pozvao da se kandiduje za predsednika i na izborima u martu 2018.

Jedna teorija je da su pojedini političari na ovaj način samo pokušali da obrukaju Volodina – piše Dejli ekspres.

Klincevič je kasnije rekao da je pismo lažno.

Vladimir Putin ponovo je proglašen jednim od 100 najuticajnijih ljudi na planeti po izboru magazina Tajm. Opis ruskog lidera dao je poslednji šef SSSR Mihail Gorbačov.

Ruski predsednik vladao je autokratski kad je to bilo potrebno i uspeo je da stabilizuje zemlju, očuva je i unapredi ekonomiju – napisao je on.

Izvor: Fonet,Beta,Reuters
Foto: Twitter/alojz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter