Izvor:
27.04.2017 u 02:58
0

Kim Džong Un se spremio za rat: UDARIĆEMO NA AMERIKU SA SVIH STRANA!

Severna Koreja će „ići do kraja“ u sukobu s Amerikom, ne isključujući iznenadni preventivni napad, saopštilo je Stalno predstavništvo Severne Koreje pri Ujedinjenim nacijama.

„Volja Severne Koreje je nepokolebljiva u tome da se ide do kraja ukoliko SAD ne žele da menjaju svoj konfrontacioni stav. Naša najozbiljnija kontradejstva podrazumevaju iznenadni preventivni napad uz manevre na kopnu, na moru, pod vodom i u vazduhu, kao i druge metode“, navedeno je u saopštenju.

Prema oceni severnokorejskog predstavništva pri UN, dejstva Amerike na Korejskom poluostrvu izazivaju situaciju koja je na granici nuklearnog rata.

„Svima je poznato da SAD situaciju na Korejskom poluostrvu dovode na granicu nuklearnog rata“, navedeno je u saopštenju.

U dokumentu je naglašeno da razmeštanje američkih snaga u regionu, po nalogu administracije Donalda Trampa, nikada neće uplašiti Severnu Korejureventivni napad, saopštilo je Stalno predstavništvo Severne Koreje pri Ujedinjenim nacijama.

Kineski ministar inostranih poslova Vang Ji ponovno je danas pozvao SAD da prekinu vojne vežbe u Južnoj Koreji, dok raste napestost između Vašingtona i Pjongjanga.

"Nastavljanjem nuklearnih proba krše se rezolucije UN, kao i nastavkom vojnih vežbi oko poluostrva", rekao je Vang i tražio prekid vojnih vežbi američke i južnokorejske vojske.

Seul je najavio skore zajedničke vežbe s američkim nosačem aviona u regionu. Vašington je poslao nuklearni nosač aviona Karl Vinson i pratnju prema Korejskom poluostrvu, gde bi trebalo da stigne krajem nedelje.

"Preti velika opasnost od izbijanja novih sukoba u svakom trenutku i zato pozivamo sve strane na hladnokrvnost i izbegavanje poteza i izjava koje bi mogle da izazovu nove provokacije", rekao je kineski ministar.

kurir.rs
Foto: youtube/printscreen, Facebook/Samzer Schneeflocken

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter