Izvor:
30.04.2017 u 13:47
0

ZABRANA: Stop za burke u Nemačkoj!

Nemački poslanici usvojili su zabranu da državni službenici na poslu nose velove koji prekrivaju celo lice.

Zakon koji je predložila vlada usvojen je u četvrtak kasno uveče u donjem domu parlamenta, a treba da ga potvrdi i gornji dom.

Zakon su prošle godine predložili bezbednosni zvaničnici iz vladajuće koalicije, smatrajući da nošenje burki i drugih velova koji prekrivaju celo lice u državnim školama, sudovima i u drugim situacijama kompromituje neutralnost državnih službenika i da je u mnogim slučajevima važno da njihov identitet bude poznat.

Zabrana se odnosi i na vojnike. Desničarske stranke su tražile potpunu zabranu burki na javnim mestima. U Nemačku je tokom poslednje dve godine ušlo više od milion imigranata, uglavnom sa Bliskog istoka. Teroristički napadi u Berlinu i Minhenu dodatno su okrenuli javnost protiv migranata, i politike otvorenih vrata koju sprovodi kancelarka Angela Merkel.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter