Izvor:
30.04.2017 u 15:11
0

Tramp: NE ZNAM DA LI ĆE BITI VOJNE AKCIJE, PREDSEDNIK KINE VRŠI PRITISAK NA SEVERNU KOREJU!

Predsednik Sjedinjenih Američkih država Donald Tramp izjavio je da veruje da predsednik Kine Sji Ðinping vrši pritisak na Severnu Koreju zbog njenog raketnog i nuklearnog programa.

Tramp je u intervjuu za CBS, koji će danas biti emitovan, rekao da ne bi bio srećan kada bi Severna Koreja izvela nuklearnu probu i da veruje da ni kineski predsednik Si Ðinping, takođe, ne bi bio srećan, preneo je AP.

Na pitanje da li to znači preduzimanje vojne akcije, Tramp je odgovorio: "Ne znam, videćemo."

Južnokorejska mornarica saopštila je juče da je započela zajedničku vojnu vežbu sa američkom flotom, u kojoj učestvuje i super-nosač aviona "Karl Vinson", koji su Sjedinjene Američke Države poslale u region zbog rastućih pretnja severnokorejskog nuklearnog i raketnog programa.

Cilj vojne vežbe je "odvraćanje provokacija Severne Koreje i ispoljavanje čvrstog savezništva između Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje".

Američki državni sekretar Reks Tilerson založio se u Savetu bezbednosti ujedinjenih nacija za uvođenje novih sankcija Severnoj Koreji.

Obraćajući se Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, Tilesron se založio za pokretanje globalnu kampanje vršenja pritska na Pjongjang da bi promenio svoj kurs i obustavio nuklerani i raketni program.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter