Izvor:
30.04.2017 u 15:59
0

Ringišpil joj je uhvatio kosu i odrao joj pola kože sa glave: IMALA JE 6 OPERACIJA, 28 TRANSFUZIJA KRVI I OSTALA BEZ VIDA! (VIDEO, FOTO)

Dvanaestogodišnjoj devojčici Elizabeti Gilret jedna vožnja na ringišpilu pre godinu dana je u potpunosti promenila život. Njena kovrdžava, crvena kosa zapetljala se na ringišpil, koji joj je tokom vožnje odrao više od polovine kože sa glave.

Danas se Elizabeta još uvek bori za potpuno ozdravljenje, ali ne skida osmeh s lica, jer su joj napokon izrasle njene crvene kovrdže – barem preko jednog dela glave.

Devojčicu su odmah nakon nesreće prevezli u bolnicu, iz koje nije izašla mesecima, a imala je već šest operacija i čak 28 transfuzija krvi. Ali, Elizabet je i dalje u borbi za potpuno ozdravljenje, jer je pre nekoliko nedelja ponovo završila u bolnici zbog teške infekcije.

Ipak, predivna devojčica ne gubi nadu kako će joj kosa jednog dana rasti preko cele glave, a rekla je i kako se ne stidi svojih ožiljaka.

Moji ožiljci ne određuju to ko sam i šta sam. Ničiji ožiljci nikoga ne bi trebalo da određuju – izjavila je hrabra devojčica.

Njena majka silno je ponosna na to kako se Elizabet bori za svoj život i sigurna je kako će jednog dana u potpunosti ozdraviti.

Ona može da pobedi bilo šta. Ona me tera napred. Ona i mene čini snažnom – rekla je majka Virdžinija.

Sami lekari ostali su zapanjeni Elizabetinom snagom i voljom, a nisu verovali ni u to da će devojčica moći da povrati vid na oba oka. Elizabet nakon nezgode nije mogla da otvori levi kapak, a upravo operacija oka bila je jedna od šest koje je imala.

Zbog stravične su nesreće Virdžinija i Elizabetin otac Timoti podigli nekoliko tužbi, između ostalih i protiv savezne države Nebraska, zbog čijih blagih zakona kontrole sprava u zabavnim parkovima nije potrebno obavljati češće od jednom godišnje.

Elizabet će korak po korak, nadamo se, potpuno ozdraviti, a ona se najviše nada da će joj kosa jednog dana prekriti celu glavu.

Pogledajte video:

Telegraf
Foto: Printscreen/NBC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter