Izvor:
01.05.2017 u 03:40
0

Zar je dotle došlo? Osmogodišnjak preti ubistvima u ime ID! (FOTO)

Australijska policija saopštila je danas da je pokrenuta istraga o izveštaju da je osmogodišnji sin ozloglašenog džihadiste iz Islamske države Halida Šarufa snimljen sa pojasom sa eksplozivom i da preti likvidacijom sunarodnika.

Na snimku je navodno najmlađi sin Šarufa, koji je u februaru postao prvi Australijanac kojem je oduzeto državljanstvo na osnovu Zakona o borbi protiv terorizma.

Dečak je nedavno snimljen kako drži dva pištolja i nož, te kako preti dok ga snimljeni glas pita "kako ubija Australijance".

Šaruf, koji je napustio Australiju 2013. godine i otišao je u Siriju sa porodicom, na naslovne stranice svetskih listova dospeo je 2014. godine kada je na društvenoj mreži Tviter objavio fotografiju sina kako drži odsečenu ljudsku glavu.

– Nadležne službe obaveštene su o videosnimku sa Bliskog istoku na kojem maloletnik preti u ime Islamske države. U toku je istraga o snimku – navodi se u saopštenju policije australijske države Novi Južni Vels.

Prema pojedinim izveštajima, Šarufova supruga Tara Netlton poginula je prošle godine i od tada njena majka bezuspešno pokušava da njihovo petoro dece vrati u Australiji.

Vlasti su, takođe izrazile uverenje da je Šaruf ubijen u napadu bespilotnom letelicom 2015. godine, ali je u kasnijim medijskim izveštajima izražena sumnja u njegovu smrt.

blic.rs
Foto: Twitter/SkyNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter