Izvor:
01.05.2017 u 14:44
0

FRANCUSKA NAJAVLJUJE IZLAZAK IZ EU:: Makron izjavio da je moguć „Fregzit“!

Kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron rekao je da Evropska unija mora da se reformiše ili će se suočiti sa Fregzitom.

Proevropski kandidat, od koga se očekuje da "odbrani evropske vrednosti" u duelu sa kandidatkinjom ekstremne desnice Marin le Pen je to rekao za BBC prvog dana poslednje nedelje pre drugog kruga izbora u koje ulazi kao favorit.

"Ja sam proevropski orijentisan, branio sam stalno tokom izbora evropsku ideju i evropske politike jer veruje da je sve to veoma važno za francuski narod. Istovremeno, moramo da se suočimo sa situacijom, da slušamo glas naroda. Narod je besan, nestrpljiv i disfunkcija sa EU nije više održiva. U svom mandatu ću razmotriti potrebu da se Evropska unija dubinski reformiše", rekao je Makron.

Prema njegovim rečima, ako se dozvoli da EU funkcioniše na dalje kao što funkcioniše sad – to bi bila izdaja.

"Ja ne želim to da radim. Dan posle izbora bismo mogli da imamo Fregzit ili Nacionalni front, ponovo", upozorio je Makron na partiju svoje protivkandidatkinje.

Drugi krug izbora u Francuskoj održava se 7. maja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter