Izvor:
31.05.2016 u 15:22
0

MASAKR: Ubijeno 16 PUTNIKA AUTOBUSA, kidnapovano više od 30

Talibani su na severu Avganistana ubili najmanje 16 osoba i kidnapovali više desetina ljudi koje su izvukli iz nekoliko autobusa, objavili su danas avganistanski zvaničnici.

"Talibani su iz vatrenog oružja ubili 16 putnika, a zarobili više od 30 njih", rekao je portparol guvernera provincije Kunduz Mahmud Daniš.

Šef lokalne policije Šir Aziz Kamaval je naveo da broj žrtava iznosi 17, kao i da niko od putnika nije bio u vojnoj uniformi, ali su neki možda bili bivši policajci.

Talibani zasad nisu preuzeli odgovornost za taj napad, koji se dogodio u okrugu Aliabad u provinciji Kunduz, gde su pobunjenici posle iznenađujuće vojne pobede na kratko zauzeli provincijsku prestonicu.

Avganistanski talibani su prošle nedelje potvrdili da je njihov bivši lider mula Aktar Mansur poginuo u napadu američke bespilotne letelice prošle nedelje i za svog novog vođu imenovali njegovog dosadašnjeg zamenika mulu Haibatulaha Akundžadu.

Akunzada je verski vođa poznat po objavljivanju saopštenja u kojima opravdava postojanje ekstremnog talibanskog pokreta, rata talibana protiv avganistanske vlade i protiv prisustva stranih trupa u Avganistanu.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/IsraleinIreland

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter