Izvor:
02.06.2016 u 19:51
0

ŠOK IZ FRANCUSKE: Pariz zatvara metro i Luvr!

Pariz se priprema da zatvori liniju podzemne železnice pošto nivo reke Sene i dalje raste, dok je osoblju Luvra rečeno da će i čuveni muzej verovatno biti zatvoren.

Linija metroa biće zatvorena u francuskoj prestonici od 16 sati, objavio je na Tviteru nacionalni železnički oprerater SNCF, prenosi Rojters.

Velika je verovatnoća da ćemo morati da zatvorimo muzej i da zatražimo pomoć volontera danas popodne – rekao je direktor Luvra Žan-Lik Martinez u internom mejlu koji je uputio zaposlenima, a u koji je britanska agencija imala uvid.

Velike poplave pogodile su delove Francuske, a poplavljen je i jedan od najpoznatijih zamkova u dolini Loare, Šato de Šambor iz 16. veka, javio je AFP.

Zvaničnici su saopštili da su četiri tela utopljenih osoba pronađena u sredu u njihovim poplavljenim domovima u Francuskoj i Nemačkoj.

U Parizu je nekoliko šetališta pored Sene zatvoreno zbog visokog nivoa vode, a u Nemuru, na oko 80 kilometara južno od prestonice, stanovnici su danas evakuisani kada je reka Loang probila korito.

Prognoze meteorologa su nepovoljne pošto se kiša očekuje i narednih dana.

U centralnoj Francuskoj lokalno stanovništvo je poslednjih dana zvalo spasilačke službe 8.000 puta i tražilo pomoć zbog poplava.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter