Izvor:
28.04.2016 u 01:32
0

ABDESLAM OPTUŽEN ZA TERORIZAM: Spremljena samica u FRANCUSKOJ

Francuske sudije pokrenule su danas formalnu istragu protiv Salaha Abdeslama, glavnoosumnjičenog za napade u Parizu novembra prošle godine, optuživši ga za pripadnost terorističkoj organizaciji, ubijanje, kidnapovanje i držanje oružja i eksploziva.

On će biti stavljen u samicu, rekao je njegov advokat Frank Berton, prenosi Rojters. Abdeslama su jutros belgijske vlasti izručile Francuskoj, a uhapšen je u Briselu 18. marta.

Francuski ministar pravde Žan-Žak Irvoa rekao je ranije danas da će Abdeslam biti držan u izolaciji u zatvoru u oblasti Pariza.

Irvoa je novinarima rekao da će Abdeslam (26), za koga se veruje da je jedini preživeli član grupe terorista koja je izvela napade u Parizu, biti pod budnim okom čuvara koji su obučeni za "nadgledanje osoba koje se smatraju opasnim".

Belgijski sud je 31. marta presudio da Abdeslam treba da bude izručen Francuskoj.

Abdeslam je rekao da želi da sarađuje sa francuskim vlastima i da želi da ga Belgija izruči Francuskoj. Jedan je od glavnih osumnjičenih za terorističke napade u Parizu 13. novembra prošle godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Paris18__

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter