Izvor:
31.05.2017 u 18:53
0

PUŠAČI ZABORAVITE NA ZLATNI PRAG: Češka zabranila pušenje na javnim mestima!

Češka je uvela zabranu pušenja u barovima, restoranima i kafićima čime prestaje da bude jedno od poslednjih utočišta za pušače u Evropi.

Zabrana se odnosi na unutrašnjosti barova i restorana kao i na javna mesta poput bioskopa, prenosi AP.

Zabranu je odobrio parlament nakon teške dugogodišnje debate, a potpisao je predsednik Češke Miloš Zeman, koji je i sam pušač.

Za razliku od većine država u Evropi, Češka je ostala tolerantna prema pušenju sve do sada, a na vlasnicima ugostiteljskih objekata je bilo da li će tu praksu dozvoliti ili ne.

Od danas će kršenje ove zabrane značiti novčanu kaznu od 5.000 čeških kruna (23.000 dinara), a većina građana Češke odobrava ovu zabranu, navodi agencija.

Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter