Izvor:
01.06.2017 u 22:10
0

AKO KREĆETE NA ODMOR, OVO MORATE ZNATI: Grčki carinici štrajkuju, ovi prelazi su delimično blokirani!

U dugim kolonama zaglavljeni putnici satima čekaju sa obe strane graničnog preleza Evzoni – Bogorodica na putnom koridoru 10, u blokadi zbog generalnog štrajka grčkih carinika.

Grčki carinski službenici su od srede u 21 sat u 24 časovnom generalnom štrajku, zbog novih mera štednje Vlade u Atini, tako da je saobraćaj na graničnom prelazima na severu zemlje – Evzoni, Dojrani i Niki, doziran sa intervalima za povremeno propuštanje putnika u oba pravca.

Na prelazu Dojrani od srede u 21 čas potpuno je blokiran putnički i teretni saobraćaj a propuštaju se samo – pešaci.

U ponoć, generalni štrajk carinika Grčke počeo je i na ključnom graničnom prelazu Evzoni, na putnom koridoru 10. Teretni saobraćaj je u potpunom prekidu za ulaz i izlaz iz zemlje. Putnički saobraćaj funkcioniše sa povremenim jednočasovnim prekidima, uz 15 minutne intervale propuštanja autobusa i automobila.

U četvrtak od 7 sati, kako je Novostima potvrđeno, počeo je generalni štrajk grčkih carinika i na graničnom prelazu Niki. Iz Automoto saveza Makedonije je potvrđeno da se i na tom prelazu u vreme trajanja štrajka propuštaju samo pešaci, bez vozila.

Putnici koji su iz Soluna u četvrtak u podne stigli u Skoplje autobusom „Simonidis tursa“, portvrdili su nam da su na prelazu Evzoni – Bogorodica čekali na propuštanje oko 50-tak minuta. U 15 minutnom intervalu propuštanja, kako su rekli, primećen je znatno veći deo putničkih vozila i autobusa koji čekaju za ulazak u Grčku, nego za izlazak iz te zemlje.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter