Izvor:
02.06.2017 u 18:34
0

Putin se poverio Stounu: POKUŠALI SU DA ME UBIJU PET PUTA, OD KASTRA SAM UČIO KAKO DA PREŽIVIM!

Na konstataciju Olivera Stouna da je prvi korak u pripremi atentata ubacivanje u bezbednosne redove predsednika, Putin je odgovorio: "Znate li šta kažu Rusi? Kome je suđeno da bude obešen, neće se udaviti".

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u intervjuu reditelju Oliveru Stounu da je na njega nekoliko puta pokušan atentat.

Stoun je Putinu rekao da je čuo da je bilo najmanje pet pokušaja atentata na ruskog lidera. "Nije kao na Fidela Kastra, kog sam takođe intervjuisao. Mislim da je u njegovom slučaju bilo oko 50", kazao je Stoun.

Putin je potom kazao da je razgovarao sa Kastrom o tome. "A on mi je rekao: 'Znaš li zašto sam još živ? Pitao sam ga 'Zašto?' 'Zato što sam uvek lično rešavao pitanje moje bezbednosti", kazao je Putin, ističući da veruje svom obezbeđenju.

Na konstataciju Stouna da je prvi korak u pripremi atentata ubacivanje u bezbednosne redove predsednika, Putin je odgovorio: "Znate li šta kažu Rusi? Kome je suđeno da bude obešen, neće se udaviti".

O tome da li zna kakva mu je sudbina, Putin je rekao da "samo Bog zna našu sudbinu – i moju i vašu", prenela je agencija Tas s.

Dotakli su se i teme špijuniranja, a Putin je kazao da ruske specijalne službe rade isključivo po zakonu.

"To je prvo, a drugo, špijunirati saveznike, ako ih zaista smatrate saveznicima, a ne vazalima, je nepristojno ljudski. To potkopava poverenje i na kraju nanosi štetu sopstvenoj nacionalnoj bezbednosti", dodao je Putin.

Ruski predsednik smatra da bivši pripadnik američke specijalne službe Edvard Snouden nije izdao američke interese, iako ne odobrava sve njegove postupke.

"On nije predao drugoj državi ni jednu informaciju koja bi nanela štetu njegovom narodu. Sve što je radio radio je javno", smatra Putin.

Po njegovom mišljenju Snouden je trebao da napusti službu i na tome da se zaustavi.

Na pitanje režisera da li on odobrava postupke Snoudena, Putin je odgovorio: "Ne".

On smatra da je Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) otišla suviše daleko u špijuniranju.

"U tom smislu Snouden je u pravu", dodao je on.

Putin je dao veliki intervju Stounu koji će se pojaviti kao film na američkoj kablovskoj televiziji Showtime od 12 do 15. juna, a delovi su pušteni u javnosti.

Ranije je objavljeno da holivudski režiser Oliver Stoun snima film o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koji će, kako veruje, "otvoriti Amerikancima oči" za drugačije gledište.

Film "otvara čitavo gledište o kojem mi, Amerikanci, nismo čuli", rekao je Stoun u intervjuu za list "Sidnej morning herald".

Poznati režiser je naveo da će u filmu prikazati Putinov odnos prema događajima u svetu od kako je prvi put izabran za ruskog predsednika 2000. godine.

Prošle godine, Stoun je snimio dokumentarac "Ukrajina u plamenu" koja obrađuje dešavanja 2014. godine. Tada je obavio intervjue sa Putinom i bivšim ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem.

Izvor: nedeljnik.rs
Foto: Youtube/Printscreen/Fat Uncle Bobby, breal.TV, Twitter/Fatima Tlis

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter