Izvor:
02.06.2017 u 22:43
0

PUTIN: Asad nije koristio hemijsko oružje , to je bila provokacija protiv njega!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je napad hemijskim oružjem u Siriji bio provokacija usmerena protiv predsednika te zemlje Bašara al Asada.

Obraćajući se na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF), čiji je medijski partner agencija Tanjug, Putin je "snažno potvrdio" stav Rusije da Asadove snage nisu odgovorne za smrtonosni napad hemijskim oružjem u Siriji, u aprilu ove godine.

"Asad nije koristio to oružje", tvrdi Putin dodajući da je napad provokacija čiji je cilj da se svali krivica na predsednika Sirije, preneo je AP.

Podsetio je da je Rusija je ponudila SAD i njihovim saveznicima priliku da sprovedu istragu u sirijskoj bazi kako bi utvrdili da li postoje tagovi hemijskih agenasa i kritikovao ih zbog odbijanja da to učine.

SAD su početkom aprila gađale sirijsku vazduhoplovnu bazu krstarećim raketama, nakon što su optužile Asadove snage da su odgovorne za ubistvo više desetina civila nervnim gasom za koji tvrde da je ispaljen iz te baze.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter