Izvor:
03.06.2017 u 20:15
0

PUTIN OTKRIO ŠTA MISLI O SNOUDENU: On nije izdajnik, ali bolje da je postupio kao ja!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da smatra da je bivši zaposleni Agencije za nacionalnu sigurnost SAD Edvard Snouden pogrešio što je objavio američke obaveštajne podatke, ali da nije izdajnik.

Tridesettrogodišnji Snouden je dobio azil u Rusiji 2013. godine nakon što je objavio informacije o američkim tajnim operacijama. Njegov advokat u januaru je kazao da Snouden ima pravo da ostane u Rusiji do 2020. godine i da može da podnese zahtev za rusko državljanstvo iduće godine.

Putin je o Snoudenu razgovarao u intervjuu s američkim filmskim producentom Oliverom Stounom.

"Snouden nije izdajnik. On nije izdao interese svoje zemlje, niti je preneo nekoj drugoj zemlji informacije koje bi mogle naštetiti njegovom narodu", rekao je Putin.

Međutim, ruski čelnik je kazao da je Snouden, ako mu se nije sviđalo to što radi, umesto što je odavao tajne trebalo da da otkaz u Agenciji na isti način na koji je sam Putin dao otkaz u KGB.

"Moje mišljenje je da je to što je on učinio pogrešno", dodao je Putin u intervjuu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter