Izvor:
06.06.2017 u 00:11
0

Česi kategorični: Ne prihvatamo više migrante!

Češka neće prihvatiti više migranata, kao što se od nje očekuje po obavezujućoj kvoti Evropske unije za raspodelu migranata, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova te države Milan Čovanec.

Nekoliko država istočne i centralne Evrope se žestoko protivi sistemu raspodele oko 160.000 migranata među državama članicama koji je osmišljen da bi se smanjio pritisak na Grčku i Italiju.

Čovanec je danas izjavio da je vlada odobrila zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova za obustavom prihvatanja migranata zato što plan o raspodeli ne funkcioniše i zbog "pogoršanog bezbednosnog stanja", prenosi AP.

Češka je trebalo da prihvati oko 2.600 izbeglica do septembra, ali je do sada prihvatila samo njih 12 koji su pristigli iz Grčke.

Agencija podseća da je Evropska komisija u više navrata pozivala države članice EU da poštuju sistem raspodele migranata.

tanjug.rs
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter