Izvor:
06.06.2017 u 00:58
0

IDENTIFIKOVANI NAPADAČI IZ LONDONA: Jedan je bio poznat policiji, ali se smatralo da nije visoko na listi prioriteta!

Britanska policija identifikovala je dvojicu napadača iz Londona. Jedan od njih je Kuram But (27), izvestio je BBC.

But je bio oženjen i imao je decu. Živeo je u Barkingu, u istočnom Londonu, duži niz godina. Drugi napadač je identifikovan kao Rašid Reduan (30).

Njih dvojicu, kao i još jednog njihovog saučesnika policija je usmrtila 8 minuta posle prvog poziva hitnim službama. Veruje se da je But predvodio teroristički trio.

Prema rečima načelnika policije Marka Roulija, But je bio poznat policiji i MI5 odranije, ali, dodao je, nije bilo dokaza da pplanira napad i smatralo se da nije visoko na listi prioriteta.

Reduan, takođe iz Barkinga, nije bio poznat policiji. Treći muškarac nije bio državljanin Velike Britanije.

Danas je postala poznata informacija da se But pojavio u dokumentarcu Kanala 4 “The Jihadis Next Door”, kojim se upozorava na uspon radikalnog islamizma u Londonu. But je viđen kako se moli sa grupom radikalnih muslimana u Ridžent parku. Bio je u društvu Mohamada Šamsudina koji je snimljen kako upozorava da će se crna zastava islama jednog dana vijoriti iznad Dauning strit.

Telegraf
Foto: Met Police

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter