Izvor:
06.06.2017 u 16:10
0

NIJE SE DUGO ČEKALO: Ovo je prvi potez Rusije posle ulaska Crne Gore u NATO!

Rusija će revidirati program saradnje sa Crnom Gorom, pre svega u vojnotehničkoj sferi, nakon stupanja ove zemlje u NATO, nije isključeno da će jedan broj biti i prekinut, izjavio je za Sputnjik šef komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Viktor Ozjerov.

"Da li će neki programi biti prekinuti ili revidirani, pokazaće revizija. U svakom slučaju, sporazum sa Crnom Gorom će biti revidiran posle njenog stupanja u NATO", obećao je Ozjerov. On dodaje da članstvo Crne Gore u Alijansi ne znači automatski prekid sporazuma sa njom. Kao primer on je naveo pregovore o rusko-turskoj vojnotehničkoj saradnji.

"Međutim, u doktrini nacionalne bezbednosti Rusije, koju je utvrdio predsednik, NATO je jedan od glavnih pretnji nacionalnoj bezbednosti zemlje i sa te tačke gledišta će se razmatrati sporazum sa Crnom Gorom", rekao je senator.

Crna Gora je juče zvanično stupila u NATO.

Sputnjik Srbija
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter