Izvor:
22.06.2017 u 15:54
0

MAMA KOJA JE PROŠLA PAKAO: Dete mi je umiralo, nije moglo da hoda, a doktori su nas vratili kući!

Natali Valš (35) je podelila objavu na Fejsbuku kako bi drugi roditelji obratili pažnju i spasli svoju decu da ne prođu pakao koji je ona prošla.

Ona je upozorila druge roditelje da budu na oprezu zbog lajmske bolesti, koja je zbunila doktore – dok je njena ćerka urlala u bolovima i postala paralizovana.

Naime, njena sedmogodišnja ćerka jednog jutra se probudila sa glavoboljom i visokom temperaturom. Devojčica je takođe imala i fleku na desnoj strani glave, koja je trebalo da doktorima skrene pažnju.

Ffleka je porasla u najužasniju ranu.

"Prvo su rekli da je ujed pauka i moju ćerku su poslali kući. Kako su sati prolazili rana je postajala sve gora. Imala je beli i crveni krug. A temperatura nikako nije spadala", napisala je Natali.

U tom trenutku, njena ćerka Nataša je urlala od bolova i nije mogla da pomera glavu i vrat. Devojčica nije mogla da hoda, osećala je vrtoglavicu, povraćala je i bolela su je kolena.

Mama Natali je bila prestravljena, jer tako nešto nikada nije videla u svojoj medicinskoj karijeri. Zatim je odvela ćerku u drugu bolnicu.

"Nikada nisam videla da je nekom detetu tako brzo postalo izuzetno loše", rekla je ona. Nadala se da će u drugoj bolnici shvatiti ozbiljno stanje njene ćerke.

"Nema ko je nije pogledao, od neurologa, dermatologa do stručnjaka za zarazne bolesti", rekla je gospođa Valš.

"Svi su hteli sliku Natašine glave i bili su prestravljeni onime što vide", kaže majka nesrećne devojčice, u objavi na društvenoj mreži.

Međuvremenu, njena ćerka je bila sve gore i gore, iako je primila antibiotike i druge lekove.

Trebalo je da prođe nekoliko sati testiranja da bi doktori na kraju ustanovili da moje dete ima lajmsku bolest. Nataša nije imala prave simptome lajmske bolesti, kao što je osip "bikovo oko", da bi oni prvo na to posumnjali.

Bolest je napala njen nervni sistem, ali posle prve terapije ponovo je uspela da stane na noge. Uskoro je počela i da jede i pije. Vratila se u normalu i psihički.

"Mnogo sam zahvalna što smo došli na pravo mesto. Molim vas da budete oprezni da biste sprečili ovako nešto. Natašu je krpelj zarazio, a ja ga nisam ni primetila. Zato, obavezno, pregledajte vašu decu temeljno" naglašava Natali.

Nataša, koja se već vratila kući, idalje oseća bolove u kolenima, glavobolju i umor od ove bolesti. Osetljiva je na svetlo, ali skoro da se potpuno izlečila.

Simptomi lajmske bolesti

Najčešći simptomi su temperatura, glavobolja, umor i svrab koji se zove "eritrema migrans". Bolest se leči nedeljama, upotrebom antibiotika. Ali, ako terapija izostane, infekcija se može proširiti na zglobove, srce, nerve i može biti smrtonosna.

Šta se dešava kada ste inficirani?

* Temperatura

* Drhtavica

* Glavobolja

* Zamor

* Svrab zglobova i mišića

* Natečeni limfni čvorovi

* Eritema migrans osip

Kasniji simptomi bolesti

* Česte glavobolje i ukočenost vrata

* Artritis i bol i otečenost zglobova

* Paraliza lica (Belova paraliza)

* Podrhtavanje srca

* Problem sa pamćenjem

* Bol u nervima

Kurir.rs/dailymail.co.uk
foto:printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter