Izvor:
02.07.2017 u 00:48
0

Sudar naftnog tankera i teretnog broda u Doverskom tesnacu!

Tanker za prevoz nafte i veliki teretni brod sudarili su se danas u Doverskom tesnacu između Velike Britanije i Francuske, ali nije bilo povređenih niti je zabeležena opasnost od zagađenja, te su oba broda mogla ponovo da zaplove, saopštili su francuski zvaničnici.

Lokalna pomorska prefektura saopštila je da se sudar dva broda sa zastavom Hong Konga dogodio tokom noći, 32 kilometara od francuske luke Denkerka, u britanskoj zoni tesnaca između Lamanša i Severnog mora.

Kako se navodi, nijedan od 27 člana posade tankera niti 22 člana posade teretnog broda nije povređen, preneo je AP.

Prefektura je saopštila da je 183 metara dugačak tanker, koji prevozi 38.000 tona benzina, mogao da ponovo zaplovi ka belgijskoj luci Antverpen, a teretni brod je pretrpeo manju štetu i uputio se ka Denkerku.

Prema navodima prefekture, situacija je sada pod kontrolom i ne predstavlja rizik od zagađenja niti od opasnosti za plovidbu u tesnacu.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter