Izvor:
25.07.2017 u 17:34
0

SAD ŽALI ŠTO IM SE PRIKLONILA:Ispovest tinejdzerke iz Nemacke koja je otisla u dzihadiste!

Tinejdzerka Linda V. (16), koja je iz Nemačke pobegla u Irak kako bi se borila na strani Islamske države, uhvaćena je u tunelu Mosulu prošle nedelje.

Devojka je izjavila da žali što se pridružila dzihadistima, prenose nemački mediji.

Linda je pronađena sa još četiri žene u starom gradu u Mosulu,koji je bio centar višenedeljne borbe između iračke vojske i džihadista.

Nemački tužioci potvrdili su da je Linda tinejdžerka koja je prošlog leta pobegla iz gradića u blizini Drezdena kako bi se pridružila Islamskoj državi, piše Newsweek.

– Želim samo da odem odavde. Želim da odem od rata, oružja, buke. Želim samo da se vratim svojoj porodici – izjavila je Linda.

Međutim, Linda se možda nikada ne vrati u Nemačku jer iračke snage ne traže njenu ekstradiciju, pa nju najverovatnije čeka suđenje u Bagdadu.

Nemačke novine Die Welt pišu da je tinejdžerka prešla u Islam i da je sa pripadnicima ISIS-a komunicirala preko interneta. Njoj su roditelji čak i kupili Kuran.

izvor/telegraf

foto/arhiva/twiter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter