Izvor:
02.08.2017 u 13:03
0

TILERSON: Upozorio sam na loše odnose Vašingtona i Moskve, situacija može biti još gora!

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da je upozorio rukovodstvo Rusije da su odnosi Vašingtona i Moskve loši ali da mogu biti još gori, što se, kako je dodao, sada i dogodilo.

"Rekao sam predsedniku Vladimiru Putinu kad sam ga video u Kremlju u martu i rekao sam više puta ministru Sergeju Lavrovu – situacija je loša, ali verujte mi, može da bude još gora, i to se upravo dogodilo", rekao je Tilerson novinarima u Stejt departmentu.

Kako je dodao, ni predsednik Donald Tramp ni on nisu "baš srećni" odlukom Kongresa da izglasa sankcije Rusiji, "ali sve ukazuje da će on potpisati taj zakon i da ćemo onda raditi u skladu sa tim".

Tilerson je takođe ukazao da Amerikanci podržavaju nastojanja Trampove administracije da uspostavi bolje odnose sa Rusijom.

"Mislim da američki narod želi da dve najmoćnije nuklearne države na svetu imaju bolji odnos", rekao je on.

Tilerson je najavio da će se za vikend na marginama sastanka ASEAN u Manili sastati sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter