Izvor:
02.08.2017 u 23:05
0

TRAMP: Potpisujem zakon o sankcijama Rusiji iako je neustavan!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da uvođenje novih sankcija, koje je danas potpisao protiv Rusije, Urana i Severne Koreje, sadrže "značajne mane" i pozvao američki Kongres da ih ne koristi za ometanje napora SAD pri rešavanju sukoba u Ukrajini sa svojim evropskim saveznicima.

"Iako ja preduzimam teške mere za kažnjavanje i odvraćanje agresivnog i destabilizujućeg ponašanja Irana, Severne Koreje i Rusije, ovo zakonodavstvo je značajno manjkavo. U žurbi da usvoji zakon, Kongres je prevideo niz neustavnih odredbi", naveo je Tramp u saopštenju, prenosi Rojters.

"Uprkos problemima, potpisujem ovaj zakon u ime nacionalnog jedinstva",rekao je Tramp.

On je kazao da je uveo teške mere za kažnjavanje i odvraćanje lošeg ponašanja režima u Teheranu i Pjongjangu, kao i da je njima SAD stavila do znanja da neće tolerisati mešanje u demokratske procese.

Paket jakih finansijskih sankcija protiv Rusije, usvojio je prošle nedelje američki Kongres velikom većinom, a zvanična Moskva je na njih odgovorila smanjenjem članova američkih diplomata u Rusiji.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter