Izvor:
03.08.2017 u 00:01
0

NEMAČKA PROTIV TRAMPOVE ODLUKE: Sankcije Rusiji su nedopustive!

Ministarstvo inostranih poslova Nemačke preporučuje Sjedinjenim Državama da počne tešnje da se konsultuje sa EU povodom zakona koji je potpisao američki predsednik Donald Tramp za proširenje sankcija Rusiji, saopštili su Sputnjiku u nemačkom resoru.

„Odlučujuće će biti kako će se predsednik Donald Tramp odnositi prema tom zakonu. Mi preporučujemo tesnu saradnju sa EU’, izjavili su u pres-službi resora.

Nemačka smatra da su eksteritorijalne sankcije SAD nedopustive.

„Eksteritorijalne sankcije koje su u suprotnosti sa međunarodnim pravom su nedopustive“, dodao je on.

U sredu je predsednik SAD Donald Tramp potpisao zakon o sankcijama Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, koji je doneo Kongres. Kongres je imao više nego dovoljno glasova kako bi prevazišao mogući veto predsednika Trampa i šef države je bio prilično prinuđen da potpiše zakon.

Sputnjik Srbija
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter