Izvor:
04.08.2017 u 19:33
0

DŽIHADISTI PLANIRALI POKOLJ MAŠINOM ZA MLEVENJE MESA: Australijska policija zapanjena zaverom!

Dvojica Australijanaca optužena su za planiranje terorističkog napada u Sidneju. Oni su planirali dva napada, uključujući izradu bombe kućne proizvodnje koja je trebala da sruši avion kompanije Etihad, nacionalne agencije Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavila je australijska policija.

Operativac terorističke Islamske države poslao je iz Turske komponente za izradu bombe čoveku u Sidneju, zajedno sa instrukcijama kako da je napravi, navodi policija.

Čovek je planirao da eksplozivno sredstvo skriveno u mašini za mlevenje mesa da unese na let kompanije Etihad 15. juna.

Brat jednoga od optuženih za planiranje terorističkog napada je pripadnik Islamističke države u Siriji i on je međusobno povezao učesnike u pokušaju napada.

Druga teroristička akcija povezana je sa izradom improvizovanog hemijskog disperzivnog sredstva koje je trebalo da ispustiti "visokotoksičan sumporovodik" na mestima sa velikim brojem ljudi kao što je javni prevozu.

Teroristi su odustali od obe akcije, koje policija opisuje kao veoma vešto planirane.

Index.hr
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter