Izvor:
05.08.2017 u 19:18
0

OBRAČUN SA BANDAMA: Policija češlja brazilske favele, oklopna vozila na ulicama! (VIDEO)

Teško naoružane brazilske vojne i policijske snage počele su jutros, pred zoru, obračun sa kriminalnim grupama koje operišu u siromašnim naseljima, favelama, širom Rio de Žaneira, nakon što je tamo zabeležen nagli porast kriminala.

Pet favela našlo se na udaru kombinovanih snaga u ranim jutarnjim časovima, saopštila je gradska Služba za bezbednost, prenosi AFP.

Njihov glavni cilj je da se zaustave bande koje stoje iza porasta broja oružanih pljački trgovačkih kamiona.

Brazilska televizija "Globo" prikazala je snimke vojnika u maskirnim uniformama koji pretražuju favele i voze se ulicama u oklopnim vozilima.

Zvaničnici kažu da je reč o favelama na severu i zapadu grada, pri čemu su neke ulice blokirane, a vazdušni prostor zabranjen je za civilne letove nad sektorima u kojima operišu oružane snage.

Aerodromi u Riju nisu time ometeni u svom radu, napominje francuska agencija.

Kurir
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter