Izvor:
06.08.2017 u 14:10
0

BIĆE TO VEOMA SKUP RAZVOD: Britanija spremna da plati 40 milijardi evra EU za Bregzit!

Velika Britanija je spremna da plati do 40 milijardi evra Evropskoj uniji kako bi namirila takozvane troškove razvoda tokom Bregzita, saznaje "Sandej telegraf".

Britanski list naglašava da je ovo prvi put da se pominje precizna suma koju London predlaže. Visoki zvaničnici u Vajtholu su zaključili da je takva ponuda jedini način da se izađe iz aktuelnog zastoja u pregovorima Britanije i EU, nastalog nakon održane dve runde sastanaka u Briselu.

Međutim, list navodi da su britanske vlasti spremne da plate sumu od 40 milijardi evra samo ako EU pristane da pregovara o finansijskom namirenju kao delu sporazuma o budućim odnosima, uključujući trgovinski sporazum.

Tri odvojena izvora su potvrdila sumu od 40 milijardi evra, istovremeno odbacivši ranije navode da ce premijerka Tereza Mej pristati na isplatu troškova u visini od 55 milijardi.

Oni su naveli da je ta suma "suviše velika".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter