Izvor:
08.08.2017 u 00:14
0

NEMA VIŠE MESTA: Nemačka počinje da vraća u Grčku nove tražioce azila!

Nemačka će početi da vraća u Grčku novopristigle tražioce azila, čime prestaje da važi petogodišnja obustava njihovih deportacija zbog loših uslova u grčkim prihvatnim centrima, potvrdio je danas grčki ministar za migracije Janis Muzalas.

On je za televizijsku stanicu ARD rekao da su grčke vlasti primile 392 zahteva i odobrile povratak "manjeg broja" tražilaca azila iz Nemačke i drugih zemalja EU.

"Bilo je pritisaka iz nekoliko zemalja EU (na Grčku) da prihvati vraćanja tražilaca azila. Razumem da vlade EU žele da pokažu neke rezultate svojim biračima", rekao je Muzalas, prenosi Katimerini.

Nemačka je zaustavila deportacije migranata u Grčku nakon odluke Ustavnog suda 2011. godine. Ipak, prema Dablinskim promisima, zahtev za azilom razmatra se u prvoj zemlji EU u koju je migrant ušao, a u slučaju da je otputovao u neku drugu članicu EU, on mora biti vraćen u prvu zemlju ulaska.

Od 2015. godine, Nemačka je primila više od 800.000 migranata. Predviđeno je da se u Grčku vrate samo migranti koji su stigli u Nemačku od sredine marta 2017. godine.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter