Izvor:
09.08.2017 u 20:16
0

DRAMA U PARIZU: Uhapšen osumnjičeni za napad na francuske vojnike!

Jedno vozilo je udarilo u grupu francuskih vojnika u pariskom predgrađu Levaloa-Pere i tom prilikom je nekoliko osoba povređeno.

Policija je ranila i uhapsila napadača nakon nekoliko sati potrage.

Zvaničnici koji su tražili da im se ne objavljuju imena rekla su da je prilikom hapšenja na putu ka Kaleu policija pucala i ranila čoveka, rođenog 1980, "koji je vozio traženi automobil i bežao". Tokom potere je udario nekoliko drugih vozila, preneo je Frans pres.

Prema rečima predstavnika francuske policije, dve osobe su teže, a četiri osobe su lakše povređene.

Gradonačelnik Levaloa-Perea Patrik Balkani izjavio je za BFM TV da se automobil marke BMV zaleteo u vojnike i da nema sumnje da je reč o unapred smišljenom napadu.

On je rekao i da se napad dogodio nedaleko od gradske skupštine.

– To je odvratan akt agresije – rekao je Balkani.

Napadnuti vojnici su pripadnici operacije Sentinel koja je pokrenuta zbog niza terorističkih napada u Francuskoj.

Antiteroristička kancelarija pariskog tužilaštva pokrenula je istragu o pokušaju ubistava vezanih za terorističko delo, preneo je AFP.

U istrazi se za sada ne pominju bilo kakva imena, navodi AP i dodaje da ovaj potez znači da vlasti veruju da je napad unapred smišljen i planiran i da ima teroristički motiv.

U predgrađu u kome je izveden napad nalazi se sedište najveće francuske obaveštajne agencije i početno mesto odakle se vojnici upućuju da zaštite značajne lokalitete nakon nedavnih napada.

Blic
Foto: Twitter/ClementLanot

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter