Izvor:
09.08.2017 u 20:45
0

TRAMP U BORBI PROTIV „LAŽNIH“ MEDIJA: Američki predsednik pokrenuo emisiju koju vodi njegova snajka! (VIDEO)

Neki upoređuju ovu propagandu sa onom iz Severne Koreje…

U svojoj borbi s klasičnim medijima koje neprestano naziva lažovima, američki predsednik Donald Tramp i njegovi saradnici pokrenuli su svoj servis "tačnih informacija", jednostavno nazvan "Stvarne vesti".

– Lažne vesti (fake news) i dalje odbijaju da izveštavaju o uspesima u prvih šest meseci – napisao je Tramp na Tviteru u nedelju.

Prvi video "Stvarnih vesti" pojavio se na Trampovoj Fejsbuk stranici, a predstavila ga je Lara Tramp, bivša televizijska voditeljka i supruga njegovog sina Erika.

"Pozdrav svima, ja sam Lara Tramp. Sigurna sam da od silnih lažnih informacija niste shvatili šta je predsednik radio ove sedmice" i objavila da je njen svekar, multimilijarder, svoje prve predsedničke plate donirao američkim nacionalnim parkovima.

– On je predsednik koji Ameriku stavlja ispred ličnih interesa – rekla je Lara Tramp i zatim krenula s hvalospevima o njegovim predsedničkim uspesima. "Ekonomija cveta, dame i gospodo", rekla je u prilogu koji je pogledalo 2,3 miliona ljudi. "Hvala vam što ste s nama. Ja sam Lara Tramp, a ovo su stvarne vesti.

Kasnije je dodat još jedan prilog, a ovaj se put u ulozi prezentera našla Kejli Mekenani, takođe bivša televizijska novinarka i portparolka Republikanske stranke. I ona je hvalila Trampove ekonomske uspehe, s posebnim naglaskom na broj otvorenih radnih mesta otkako je na vlasti. "Ovo izgleda kao prava državna propaganda", komentarisao je Stiven Kolbert, voditelj "Late Showa".

Ali nisu komičari jedini koji su s podsmehom dočekali Trampove "Real news". "Vau, ovo liči na programe pod državnom kontrolom kakve sam gledao u nekim zemljama, čak posdeća i na vesti iz Seberne Koreje", rekao je bivši ambasador u Moskvi Majkl Mekful.

Telegraf
Foto: Twitter/New York Daily News‏Verified account/Twitter/realDonaldTrump

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter