Izvor:
11.08.2017 u 22:03
0

ZLOSLUTNO UPOZORENJE LAVROVA: Rizik od rata SAD i Severne Koreje veoma je visok!

Rizik prerastanja sukoba između SAD i Severne Koreje u vojne akcije je veoma visok, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na forumu „Teritorija smisla“.

„Rizik je veoma visok, posebno imajući u vidu retoriku. Čuju se direktne pretnje o upotrebi sile. Istovremeno, američki ministar odbrane Matis još jednom je izjavio da bi to podrazumevalo veliki broj ljudskih žrtava, pa ipak ne prestaju priče da treba izvesti preventivni napad na Severnu Koreju, priče iz Pjongjanga da treba izvesti napad na ostrvo Guam, na američku vojnu bazu“, istakao je Lavrov.

„Zbog toga nas, naravno, to veoma uznemirava“, dodao je on.

Komentarišući razmenu pretnji između Vašingtona i Pjongjanga, Lavrov je rekao da, kada se skoro dođe do borbe, onaj ko je jači i pametniji treba prvi da učini korak nazad sa ivice.

Severna Koreja u sredu je saopštila da razmišlja o raketnom napadu na američko ostrvo Gvam, na kojem se nalazi nekoliko američkih vojnih baza, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp zapretio Pjongjangu „ognjem i gnevom“ zbog njegovih raketnih proba.

Sputnjik
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter