Izvor:
12.08.2017 u 13:21
0

UŽAS U EGIPTU: Broj poginulih u sudaru vozova porastao na 43!

Broj poginulih u sudaru dva voza u predgrađu priobalnog egipatskog grada Aleksandrije porastao je na 43, a povređene su 122 osobe, saopštili su zvaničnici, javio je AFP.

U sudaru, koji se dogodio u 14.15 sati u blizini stanice u pregrađu Horšid, iz šina je iskočila lokomotiva jednog voza i dva vagona drugog voza, saopštila Egipatska uprava železnice.

Javni tužilac Nabil Sadek naložio je hitnu istragu, a za sada nisu navedeni uzroci nesreće.

Državna televizija javlja, pozivajući se na zvaničnike Ministarstva saobraćaja, da je sudar verovatno uzrokovan kvarom u jednom od vozova koji je zbog toga stao na pruzi.

Istovremeno, Rojters prenosi, pozivajući se na neimenovani bezbednosni izvor, da je najverovatniji uzrok sudara – greška u skretanju vozova na pruzi.

"Voz kojim sam se vozio kretao se veoma brzo. Našao sam se na podu. Kada smo izašli, videli smo četiri uništena vagona i mnogo ljudi na zemlji", priča putnik Mumen Jusef.

Vozovi su se sudarili čeono, pri čemu je jedan voz dolazio iz Kaira, dok je drugi pristizao iz grada Port Said, u Sueckom kanalu, navodi AP.

Na snimcima koje je objavila egipatska državna televizija vidi se kako se jedan voz prilikom sudara delimično prevrnuo, dok lekarske ekipe odnose tela i prebacuju povređene u ambulantna vozila.

Ovo je železnička nesreća sa najvećim broj poginulih u ovoj severnoafričkoj zemlji otkako se u novembru 2013. južno od Kaira dogodio sudar voza i autobusa u kojem je poginulo 27 ljudi, zaključuje francuska agencija.

Tanjug.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter