Izvor:
14.08.2017 u 01:36
0

Poplave u Nepalu i Indiji: 94 osobe poginule!

Najmanje 94 osobe su poginule u poplavama i odronima širom Nepala i Indije, a zvanicnici strahuju da bi taj broj mogao naglo da se poveća pošto spasioci tragaju za desetinama ljudi za koje se veruje da su ostali zatrpani u pogođenim selima.

U Nepalu je poginulo 49 osoba, a na hiljade je bilo primorano da napusti domove.

Šef nacionalne službe za vanredne situacije je rekao da se 17 osoba vode kao nestale.

Crveni krst, međutim, iznosi podatak da su 53 osobe poginule, a da je na desetine povređeno ili nestalo, kao i da je na hiljade kuća unisteno, preneo je AFP.

Obilne padavine pogodile su više od desetak distrikta na dalekom istoku zemlje, kao i pojedina područja na zapadu, saopštilo je nepalsko Minsitastarstvo unutrašnjih poslova.

U Indiji je najmanje 45 osoba poginulo kada se, u planinskim severnim delovima zemlje, klizište obrušilo na dva putnička autobusa koja su sletela s puta i survala se u duboku klisuru.

Nesreća se dogodila nešto posle ponoći u indijskoj državi Himačal Pradeš.

"Pronađena su tela 45 osoba", izjavio je lokalni zvaničnik Sandip Kadam, prenela je agencija AFP.

Kako se navodi, na put se sručilo na tone mulja i kamenja.

Spasilačke ekipe, kojima se pridružila i vojska, i dalje pretražuju mesto nesreće strahujući da ima još zarobljenih ljudi.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter