Izvor:
13.09.2017 u 21:24
0

AMERIČKI MARINAC IMA REŠENJE ZA SEVERNU KOREJU: Bacio bih na njih 25 miliona Ajfona i dao im besplatan internet!

Bivši američki marinac, Džoko Vilink, koji je u međuvremenu postao autor i povremeno piše za Biznis insajder, dao je odgovor na pitanje kako bi on rešio problem sa Severnom Korejom.

Pitanje mu je postavljeno na Tviteru, a on je odgovorio na neobičan način.

"Bacio bih 25 miliona Ajfona na njih i satelitima bih im omogućio vaj-faj", rekao je Vilink.

Iako je predlog na prvu loptu zvučao kao rešenje iz nekog filma, stručnjak za pitanja Severne Koreje, Jun Sun iz Stimson centra, smatra da bi taj pristup mogao da upali.

"Kim Džong-un zna da će njegov režim postati nestabilan i da će on biti zbačen onog trenutka kada se društvo otvori i kada narod Severne Koreje shvati šta propušta", izjavio je Sun.

Sun je dodao i da je Južna Koreja imala slične pokušaje u prošlosti kad je puštala pamflete i DVD zapise zavezane na balone preko granice, ali je režim Kim Džong-una odgovorio vojnom silom i na te pokušaje.

Stoga bi, smatra Sun, Severna Koreja bila u stanju da odbije čak i besplatne telefone za celokupnu populaciju, što bi iznosilo oko 25 miliona Ajfona.

Takva mera bi takođe, prema Sunu, izložila zapad kritikama zbog "nagrađivanja ilegalne nuklearne diktature koja je počinila brojna teška kršenja ljudskih prava protiv svog naroda".

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter