Izvor:
14.09.2017 u 01:15
0

MATIS: SAD moraju šacuvati nuklearni arsenal!

Državni sekretar SAD Džejms Matis rekao je da je ubeđen da SAD moraju sačuvati sva tri dela svog nuklearnog arsenala, a ne da eliminišu jedan deo, tj. interkontinentalne balističke rakete, kao što je ranije govorio.

Kada je došao na mesto državnog sekretara, Matis je predložio da se SAD oslobode interkontinentalnih balističkih raketa, rekavši da su potrošne, međutim, pogled mu se u međuvremenu promenio, piše AP.

Matis je rekao da je ključ izbegavanja nuklearnog rata zadržavanje nuklearnog arsenala, koji će ubediti potencijalnog neprijatelja da je nuklearni napad na SAD samoubistvo.

On je novinarima na putu do nuklearnog postrojenja u Dakoti rekao da je ubeđen da je trenutni okvir rada "pravi način da se nastavi".

Tanjug
Foto: Twitter/CNNPolitics

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter