Izvor:
19.09.2017 u 00:43
0

MARIJA KRENULA IRMINIM STOPAMA: Novi uragan dostigao treću kategoriju, počelo novo pustošenje Kariba! (VIDEO)

Uragan „Marija“, koji se približava Karibima, dostigao je treću kategoriju, javlja AP.

Američki nacionalni centar za uragane (NHC) prethodno je saopštio da postoji pretnja da će uragan „Marija“ ojačati u narednih 48 sati. „Marija“ se kreće skoro istim putem kuda je ovog meseca već prošao uragan „Irma“, kategorije pet, koji je razorio region, prenosi Bi-Bi-Si.

Upozorenja na opasnost od uragana izdata su za ostrva Gvadalupe, Dominiku, Sent Kits i Nevis, Montserat i Martinik.

Razvoj situacije trenutno se prati u Portoriku, na američkim i britanskim Devičanskim ostrvima, na ostrvima Sveti Martin, Sveti Bartolomej, Saba, Sveti Eustahije i Angvila.

Neka od tih ostrva još se oporavljaju nakon što je tuda prošao uragan „Irma“, u kojem je poginulo najmanje 37 osoba i koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu.

Prema najnovijim podacima NHC, „Marija“ se kreće brzinom do 150 kilometara na čas, a „oko oluje“ nalazi se na oko 160 kilometara istočno od Martinika.

„Pripreme za zaštitu života i imovine trebalo bi da što pre budu privedene kraju“, saopštio je NHC.

Najjužnije tačke Ostrva Zavetrine, gde će „Marija“ prvo udariti, jesu Antigva i Barbuda, koja je evakuisana nakon udara „Irme“.

Kako je prethodno preneo Rojters, francuske vlasti izdale su upozorenje na uragan za svoju karipsku teritoriju Gvadalupe, pošto se „Marija“ približava jugozapadnom delu tog ostrva.

Francuska je takođe izdala upozorenje za Martinik, prenosi Rojters.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter