Izvor:
26.06.2016 u 22:27
0

OLAND: Nakon odluke da Britanija napusti EU, Francuska i Nemačka bi trebalo da PREUZMU INICIJATIVU

Francuska i Nemačka bi trebalo da preuzmu inicijativu nakon što su britanski glasači odlučili da njhova zemlja napusti EU, izjavio je danas francuski predsednik Fransoa Oland.

Prijateljska i saveznička zemlja sa kojom smo imali toliko veza je upravo odlučila da napusti našu Uniju za koju smo verovali da je neuništiva i da se ne može raspasti – kazao je on na komemoraciji u mestu Din le Plas gde su nacisti u Drugom svetskom ratu masakrirali 27 stanovnika u junu 1944.

Sada je naša odgovornost da Francuska i Nemačka preuzmu inicijativu, jer smo mi pokazali da iz nesreće, užasa i rata, naše dve zemlje su uspele da stvore snažno prijateljstvo Ako smo razdvojeni, rizikujemo da budemo razjedinjeni i podeljeni, da se svađamo. Ako smo međutim zajedno, ne samo da možemo da stvorimo mir već i da zadobijemo poštovanje građana ove dobre unije koja se zove Evropa – kazao je on, prenosi AFP.

Tanjug
Foto: Twitter/RTS_Sport

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter